Indelingen

Groen in mijn woning

By maart 21, 2018 No Comments
Groen in mijn woning

Toepassen van groen 

Het toepassen van groen in jouw woning?
Ik zeg doen! Het maakt je interieur nog gezelliger en sfeervoller dan dat het nu als is. Als je planten aan je interieur wilt toevoegen kun je daar beter al meteen over na denken tijdens het puzzelen voor jouw ideale indeling. Ook is het van belang om een plant uit te zoeken die het goed en lang gaat volhouden bij jou thuis. Dit en nog meer leuke tips over het toepassen van groen ga ik jullie helemaal vertellen in deze blog!

Hoe pas ik mijn ideale indeling aan zodat mijn planten een geschikte plek krijgen?

Vaak krijg ik de vraag van mensen waar ze hun nieuwe plant moeten plaatsen in hun woonkamer. Mensen hebben dan net hun huis heringedeeld of opgeknapt en zijn in het proces van het gezellig maken en het aankleden van hun woonkamer. Niet heel handig. Ik adviseer mijn klanten altijd om tijdens het puzzelen voor de ideale indeling ook de planten al mee te nemen. Zo kan je er gelijk rekening mee houden of ze wel genoeg zonlicht krijgen en of je er wel goed bij kunt om ze water te geven. Ook zie je dan meteen of er nog genoeg ruimte over is om die extra fauteuil neer te zetten. Neem je tijd en probeer vooral meerdere opties uit, uiteindelijk kom je altijd op een indeling uit die het beste werkt voor jou. Lukt het even niet of heb je extra tips nodig? Neem gewoon even contact met mij op, ik help je graag!

Wat zijn geschikte kamerplanten voor groen in mijn woning?

Elke kamerplant heeft haar eigen voorkeur. De één staat graag in de zon, terwijl de andere liever op een plek met iets meer schaduw staat. Voor elke plek in huis is er wel een geschikte plant te vinden. In de woonkamer kies je misschien liever voor decoratieve planten, terwijl in de werkkamer een luchtzuiverende plant heel nuttig is. Maar welke plant past op welke plek? Hieronder heb ik het even voor jullie samengevat zodat je optimaal kan genieten van jouw planten.

 

 

 

 

 

 

 


Plaatsen met weinig daglicht

Iedere kamerplant heeft natuurlijk zonlicht nodig om te overleven en kan dus nooit in een ruimte zonder daglicht worden geplaatst. Een plant die te weinig licht ontvangt, zal geen nieuwe bladeren maken en langzaam uitsterven. Toch zijn er planten die ook met heel weinig daglicht kunnen overleven. Ideaal op dat donkere plekje in de woonkamer. Deze planten worden ook wel schaduwplanten genoemd en zijn trage groeiers. Hierdoor hebben ze weinig water en voedingstoffen nodig. Vaak hebben ze een donkerder blad dan planten die in het licht staan. Wanneer een plant in schaduw staat, zal het blad donkerder worden en gaat hij minder verbruiken, dan wanneer je deze bij het raam zet.

Dit zijn de top 3 planten voor op een donkere plek:

 

Planten op de werkplek

Als je veel thuiswerkt of op een kantoor zit en je kan wel wat gezelligs gebruiken, is het altijd een goed idee om een plant op je werkplek te zetten. Een plant op het bureau bevordert namelijk een gezond werkklimaat. Planten zuiveren de lucht en kunnen een positief effect hebben op je humeur, dat is nog eens handig!

Bovendien kun je mogelijk productiever worden door planten in de omgeving te plaatsen, zeker als je veel achter een beeldscherm werkt. Het is het best om te kiezen voor een plant die zorgt voor en schonere lucht.

Dit zijn de top 3 planten ideaal voor op het kantoor. Deze planten zijn allemaal ook luchtzuiverende planten.

 

Planten in de badkamer

De badkamer, er wordt vaak niet aan gedacht om daar een plant neer te zetten. Terwijl een paar planten in je badkamer ook ontzettend gezellig kan zijn. Fijn douchen en baden in een natuurlijke omgeving, tussen het groen! Vaak denken mensen dat planten niet geschikt zijn voor in de badkamer. Maar er zijn genoeg kamerplanten die geschikt zijn voor de vochtige badkamer. De warmte, luchtvochtigheid en het gedempte licht zorgen juist voor unieke groeiomstandigheden voor bepaalde planten. Badkamerplanten houden allemaal van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

Dit zijn de top 3 planten geschikt voor in de badkamer.

 

Nog meer originele manieren van het toepassen van groen in jouw woning:

  • Verticale tuin
  • Lijstjes met afbeeldingen van planten
  • Bloem-/plantenbehang
  • Kussentjes met plantenprint
  • Groen geschilderde muur
  • Groen kleed.

Graag meer weten? Klik hier voor een gratis adviesgesprek.

 

Auteur: Rachna van Nieuwenhuizen voor Casa ID