Indelingen

De perfecte (tuin)bank

By mei 31, 2019 No Comments

Vorige week belde Cynthia uit Utrecht mij op en vroeg mij om hulp.
Ze zei: “Ik heb een bank gekocht zonder dat ik wist welke kleur hij precies had en of hij paste. Was dat slim? Nou niet heel slim dus. Hij is net de verkeerde kleur en net te klein.”

Tja, hoe weet je nou of je de goede bank koopt?
Dat ga ik hier proberen uit te leggen.

Je moet natuurlijk weten wat voor een soort bank je wilt hebben: een hoekbank, 2-zits of 3-zits, een slaapbank of een module bank. Dat kun je bedenken door na te gaan hoeveel zitplaatsen je wilt hebben.

 

 

Vervolgens is de exact gemeten maat nodig, geen inschatting van de maat dus. Dan weet je hoe groot de bank moet/kan zijn voor de ideale indeling.

Ook is het fijn om voor het winkelen te achterhalen welke stijl jij mooi vindt. Als je dat nog niet weet, kun je inspiratie opdoen op bijvoorbeeld Pinterest en afbeeldingen verzamelen. Welke kleuren, materialen en vormen komen daar in voor?

De eerste stappen zitten erop. Nu de grote vraag: wat is het budget?

Als je dat weet, kun je je gaan oriënteren. Je kan online kijken of in de winkel. Als je online gaat kijken, adviseer ik om de bank echt uit te proberen. Misschien kan je de bank makkelijk ruilen of beter: is er een winkel in de buurt waar je de bank die je op internet hebt gevonden, kan uitproberen. Dan weet je zeker of de bank comfortabel is en goed zit.

Als laatste stap moet hem natuurlijk nog aanschaffen en in je huis (laten) plaatsen. Let er op dat de bank door de deurpost of het raamkozijn past. Als dat is gedaan, ben je klaar om heerlijk te relaxen op je nieuwe bank.
Een bank nodig voor je tuin, balkon of veranda? Voor een tuinbank kan je dezelfde stappen volgen.

En Cynthia? Die had mazzel dat ze de bank nog kon ruilen.

Meer weten over de juiste plaats van een bank en de ideale indeling van de zitkamer?
Download het gratis eBook voor de ideale indeling van jouw woonkamer. Klik hier: Mijn gratis eBook

Auteur: Carine-Carsa Ruigrok van de Werve voor Casa ID