Indelingen

Hoe kies je een (tuin)bank?

By mei 31, 2019 No Comments
Hoe kies ik een bank

Vorige week belde Cynthia uit Utrecht mij op en vroeg mij om hulp.
Ze zei: “Ik heb een bank gekocht zonder dat ik wist welke kleur hij precies had en of hij paste. Was dat slim? Hij is net de verkeerde kleur en net te klein. Hoe kies ik de volgende keer wel de goede bank?
Tja, hoe weet je nou of je de goede bank koopt?
Dat ga ik hier proberen uit te leggen.

 

1. Wat voor type bank

Je moet natuurlijk weten wat voor een soort bank je wilt hebben: een hoekbank, 2-zits of 3-zits, een slaapbank of een module bank. Dat kun je bedenken door na te gaan hoeveel zitplaatsen je wilt hebben.

 

2. De maat van de bank

De exacte maat is nodig om jouw bank te kiezen, geen inschatting van de maat dus. Dan weet je hoe groot de bank moet/kan zijn voor de ideale indeling.

3. Welke stijl van de bank

Ook is het fijn om voor het winkelen te achterhalen welke stijl jij mooi vindt. Als je dat nog niet weet, kun je inspiratie opdoen op bijvoorbeeld Pinterest en afbeeldingen verzamelen. Welke kleuren, materialen en vormen komen daar in voor?

De eerste stappen van “hoe kies ik een bank”zitten erop. Nu de grote vraag: wat is het budget voor een bank? Dit is van groot belang voor het kiezen van de perfecte bank.

Als je dat weet, kun je je gaan oriënteren. Je kan online kijken of in de winkel. Probeer de bank altijd uit. Is er een online shop waarbij er mogelijkheid is om de bank eventueel te ruilen? Of beter: is er een winkel in de buurt waar je de bank die je op internet hebt gevonden, kan uitproberen. Dan weet je zeker of de bank comfortabel is en goed zit. Met een winkel kan je vaker rekenen op goede garantie, je krijgt meer informatie en advies.

Als laatste stap moet hem natuurlijk nog aanschaffen en in je huis (laten) plaatsen. Let er op dat de bank door de deurpost of het raamkozijn past. Als dat is gedaan, ben je klaar om heerlijk te relaxen op je nieuwe bank.
Een bank nodig voor je tuin, balkon of veranda? Voor een tuinbank kan je dezelfde stappen volgen.

En Cynthia? Die had mazzel dat ze de bank nog kon ruilen.

Meer weten over de juiste plaats van een bank en de ideale indeling van de zitkamer?
Download het gratis eBook voor de ideale indeling van jouw woonkamer. Klik hier: Mijn gratis eBook

Auteur: Carine-Carsa Ruigrok van de Werve voor Casa ID